Доповнена реальність/ 3D/qr-code

 Ось вона сучасна наука і освіта - доповнена реальність/ 3D/qr-code. Учень-дослідник може побачити людське серце за роботою, побачити роботу окремого клапана, відтік чи притік крові, будову і структуру. І це не лише про серце, не лише про тіло людини чи живі істоти - тепер людина може віртуально зазирнути в усі речі. які її цікавлять. Звичайно, що таке задоволення не завжди безкоштовне, але є пробні, безкоштовні версії, є програми для шкіл на спеціальних умовах і т.п. Ось перелік відомих мені ресурсів.

  1. https://www.blippar.com

Для знаходження інформації про предмети навколо. Якщо завантажити програму на телефон, навести смартфон на предмет бліпер видасть інформацію про предмет.

  1. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.vr.expeditions&hl=ru

Google Expeditions. Додаток можна скачати на смартфон. Призначений для навчання. Долучатися можна групами, де один гід (вчитель) інші учні. Вибираєте місце і відправляєтесь у туди, а гід/вчитель розказує про побачене. Дуже знадобиться на інтегрованих уроках, на уроках історії, географії, біології, фізики і т.п. Важлива деталь - меню на українській, та самі віртуальні тури на англійській мові. Але якщо знати предмет розмови – можна запросто використовувати.

Потрібно встановлювати допоміжну програму для окулярів і самі окуляри теж потрібні. Включаєте програму для окулярів, ставите її в окуляри і включаєте вибрану експедицію.

  1. https://experiments.withgoogle.com/collections

Доповнена реальність/ 3D/qr-code - в цій системі ви зможете домальовувати мультяшного чоловічка на свою стіну, це для прикладу. Ви можете домалювати до оточуючої вас реальності будь-що і побачити як воно рухається. Система англомовна, але інтуїтивно зрозуміла.

  1. http://virtualrealityforeducation.com

Ще одна програма для інтерактивного сучасного навчання. Сайт англомовний. Можна перекласти в браузері Гугл Хром.

  1. http://manlab.inhost.com.ua/

І в Україні є шанс на науку. МАН з допомогою віртуальної реальності демонструє свою лабораторію. Це може захопити учнів. Дати зрозуміти, що наука може бути досяжною і в Україні.

  1. https://www.ecorinth.com/

Цей варіант допоможе побачити будову тіла 3D в різному розрізі. Так же можна попрацювати з темами з фізики, астрономії, геології, геометрії, ботаніки, культури та палеонтології.

  1. https://www.lifeliqe.com/

Одним дотиком на планшеті, телефоні чи комп’ютері ви зможете рухати зображення в різні площини, виділяти і переглядати окремі елементи. Наприклад, в розрізі якогось органу чи речовини. Чудово підходить для STEM освіти.

  1. https://sketchfab.com

Найбільш простий і доступний варіант для використання в роботі - доповнена реальність/ 3D/qr-code. За кілька хвилин можна уже розглядати зображення. Варто лише вибрати категорію і відео насолоджуватись можливостями сучасних технологій

  1. https://chemteacher.if.ua/index.php/ua/prohrammy-dopovnenoi-realnosti-rozrobleni-nashym-kolektyvom

Додаток і програма доповненої реальності LICo розроблена хіміками прикарпаття (так же називється і сайт, де можна дізнатися усю інформацію). Оскільки, програму розробили хіміки Прикарпаття, то зрозуміло, що це для хіміків). Якщо детальніше, то додаток можна сказчати у Play Market, але без розроблених авторами довідників та зошитів він не принесе вам користі. Існує три додатки: Lico, Lico Organic, Lico STEM. Перші два доцільні лише в купі із паперовими розробками авторів. Останній - Lico STEM - може стати у нагоді тим, хто використовує проектну діяльність, зокрема технологію виготовлення лепбуків. Один із таких лепбуків можна завантажити на сайті вільно. Це лепбук для роботи у 7 класі по темі "Вода" - деталі тут - https://chemteacher.if.ua/index.php/ua/lepbuky/269-lepbuk-tayemnytsi-vody

10. https://www.qr-code-generator.com/

Генератор qr-code – дуже зручна в наш час річ. Наприклад, ви маєте свій сайт, щоб учні не шукали його щоразу. Створіть його qr-code та поширте серед учасників. Таким же чином можна надати доступ до завдань, відео і т.п.

Щодо можливості створення інтерактивних онлайн-дошок - читайте тут - https://www.sciencechemistry.org.ua/elektroni-interaktyvni-doshky/

Де і як створювати інфографіку - https://www.sciencechemistry.org.ua/infografika-dlya-roboty/

Якщо вам відомі інші ресурси, додатки чи програми , що допомагають краще пізнавати свійт і можуть пригодитися в роботі - пишіть у коментарях.

Коментарі

Здоров'язбережувальна компетентність

Здоров'язбережувальна компетентність